miercuri, 29 iulie 2015

miercuri, 24 iunie 2015

FASHIONABLE FOOD

FASHIONABLE
FOOD
Despre mâncare și fashion cu Chef Alexandru Iacob în numărul iulie-august al Revistei Harper's Bazaar.

Interviu realizat de Alexandra Groza.

marți, 16 iunie 2015

Dejun la Conac



Domeniul Manasia vă așteaptă la 
Dejun la Conac
în data de 20 iunie 2015 
ora 13.00.

Saison Buffet
pregătit de Alexandru Iacob.

Prețul 210 lei/ persoană.

Rezărvări la tel. 0744.37.8888




luni, 16 februarie 2015

Fine dining la Conac



Un tratament gourmet sub cerul liber admirând păunii care se plimbă liberi prin parc, o degustare de vinuri în cramă și câteva momente de liniște în saloanele luminoase ale conacului sunt ingredientele unei zile perfecte la Domeniul Manasia.
Conacul de la Manasia situat la mai puțin de o oră de București, pe drumul vechi spre Marea Neagră, se deschide discret și rafinat și vă oferă o experiență de neuitat.

Restaurantul fine dining de la Conac.
Oferta culinară de la Manasia este prezentată de echipa condusă de Executive Chef Alexandru Iacob, într-un amestec bine echilibrat de talent și imaginație cu elemente de bucătărie clasică franțuzească și avangardistă. La prepararea meniurilor Executiv Chef Alexandru Iacob folosește în mare parte ingrediente din producția proprie a Domeniului Manasia, oferind preparatelor culinare mai multă autenticitate.



1. Meniu Adele
FIRST COURSE
Salată cu brânză de capră coaptă, ou poșat și dressing de pătrunjel cu oțet de șampanie.
SECOND COURSE
Ravioli cu somon, spanac sote și sos de lămâie cu lemongrass.
DESERT
Tartă cu lămâie cu sorbet de zmeură.
Vin: Terra Romana Rose 2014-România.

2. Meniu Claire
FIRST COURSE
Salată de caracatiță cu fasole verde și dressing cu suc de trufe.
SECOND COURSE
Mușchi de vițel, piure de cartofi copți și mix de salată.
DESERT
Amandină.
Vin: Bonarda Mendoza 2012-Argentina.

3. Meniu Josephine
FIRST COURSE
Salată cu pastramă de rață afumată și dressing din brânză de capră cu dulceață de afine.
SECOND COURSE
Osso buco cu cremă de mămăligă.
DESERT
Molleux au chocolat.
Vin: Syrah Corcova Dealu Racoveanu 2010-România.

4. Meniu Michelle
FIRST COURSE
Salată cu piept de pui și piersici.
SECOND COURSE
Biban de mare cu spanac sote și ravioli cu anghinare și stafide.
DESERT
Tartă cu cremă de ricotta și dulceață de cireșe amare.
Vin: Casas del Bosque Sauvignon Blanc 2012-Chile.

5. Meniu Monique
FIRST COURSE
Bruscheti cu hribi și ou de prepeliță.
SECOND COURSE
Cotlet de berbecuț cu mix de legume și sos demiglace.
DESERT
Ștrudel cu mere, sos de vanilie și înghețată de cacao coaptă.
Vin: Carmenere Reserva Casas del Bosque 2012-Chile.

6. Meniu Suzanne (vegetarian)
FIRST COURSE
Salată de sparanghel și morcovi baby cu dressing de lămâie și muștar.
SECOND COURSE
Ratattouile de legume cu ou poșat și mix de vlăstari.
DESERT
Tartă cu mere și înghețată de vanilie.
Vin: Sarba Tectonic Crama Gârboiu 2014-România.

Oricare dintre cele 6 meniuri prezentate (unul vegetarian) costă 250 de lei/persoană și include meniul, un tur de conac și o degustare în crama conacului. Vinurile alese pentru degustare sunt: Casas del Bosque Sauvignon Blanc 2012 - Chile, Terra Romana Rose 2014 - România, Carmenere Reserva Casas del Bosque 2012 - Chile.

Această experiență gourmet oferită de Executive Chef Alexandru Iacob este posibilă doar cu rezervare, pentru minim 6 persoane, cu cel puțin 3 zile înainte, la tel. 0744.378.888 sau contact@domeniulmanasia.com