Domeniul Manasia, ansamblul monument istoric, clasa A, de importanţă naţională ,format din conac, cramă şi parc, ce aparţine din anul 2009 societăţii DALL ARTE, a beneficiat de o investiţie de aproximativ 1,4 milioane de euro, din care 1,2 milioane euro investiţie privată, iar 180.000 euro -fonduri europene.
Aportul financiar neramburasil în valoare de 180.000 de euro, obţinut prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) a fost destinat pentru achiziţia de echipamente de bucătărie, olărit, birotică, video –sonorizare, mobilă pentru desfăşurarea conferinţelor. Deocamdată, această investiţie a generat 10 noi locuri de muncă, iar prin proiectele de dezvoltare pe care le are în vedere compania DALL ARTE, numărul acestora se va dubla în următorul an. Pe lângă importanta valoare istorică care amprentează ansamblul de la Manasia şi de care se poate bucura de-acum fiecare turist, proprietarii conacului-Ariadna Avram și Dorin Dănilă- au decis să  pună în practică proiecte inedite menite să îmbine istoria cu arta sau delectarea cu bussines-ul. Astfel, complexul de la Manasia va găzdui evenimente corporate – team building, evenimente pentru personalul sau clienții firmelor (petreceri cu tematică), evenimente de promovare, seminarii, cursuri , congrese, şedințe, întâlniri de afaceri, degustări de vinuri în cramă, lansări de produse ori branduri , conferinţe de presă etc.
,,Un efect important al implementării acestui proiect este și sprijinirea tradițiilor populare și reînvierea unor meserii care au început a fi date uitării, respectiv olăritul. Conacul Manasia devine astfel primul conac, monument istoric clasa A  restaurant integral din județul Ialomița”, a declarat Ariadna Avram, proprietar al conacului Manasia.
,,Domeniul Manasia, ansamblul monument istoric, clasa A, de importanță națională este dovada vie că istoria s-a scris și aici.  Conacul Hagianoff, situat în centrul istoric al localităţii Manasia este un monument de arhitectură unic pentru zona Urzicenilor, iar restaurarea este o dovadă de respect pentru istorie.” povestește artistul Dorin Dănilă, proprietarul domeniului Manasia și restauratorul proiectului. Acesta a ținut să precizeze că „munca depusă pentru restaurarea și modernizarea acestui lăcaș a fost înainte de toate una de suflet, iar întregii echipe nu pot decât să-i mulțumesc, poate și în numele baronilor sau regilor care au scris istorie și aici.

Ansamblul Conacului Hagianoff este înscris în lista actualizată a monumentelor istorice din România, anexă a Ordinului Ministrului Culturii și Patrimoniului Național, nr. 2.361/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, anul 178 (XXII), Nr. 670 bis la pozitia IL-II-a-A-14146. Proprietatea a aparţinut până în anii colectivizării, familiei  Cantacuzinilor în sec. al XVII-lea,  domnitorului Alexandru  Ipsilanti la sfârşitul secolului al XVIII-lea , familia princepelui sîrb Efrem Obrenovici şi familiei fostului ministru de externe al Bulgariei Ion Hagianoff în secolul XIX şi în prima jumatate a secolului XX.
Din anul 2006 devine proprietatea privată a Ariadnei Avram şi în anul 2009 proprietatea societăţii comerciale  SC DALL ARTE SRL, care în vederea protejării acestui ansamblu monument istoric,dar şi pentru punerea în valoare şi integrarea lui social economică şi culturală în viaţa colectivităţii locale, începe lucrările de restaurare şi reabilitare a monumentului. În anul 2010,  demarează implementarea unui proiect prin accesare de fonduri europene. Astăzi, Conacul Manasia este primul conac, monument istoric clasa A  restaurat integral din judeţul Ialomiţa.
preluare incomemagazine.ro